Simona Kutlwašerová

Vpředvečer svátku sv. Patrika

19. 03. 2016 22:40:12
Tak jsme se zase všichni setkali pod pódiem, tentokrát pro změnu v plzeňském Andělu, abychom spolu se západočeskými Cheers! a "předskokany v podobě The Moonshine Howlers oslavili nadcházející tradiční irský svátek.

Ve středu 17.3. jsme se všichni opět sešli, abychom svorně oslavili další St.Patrick ́s Day. Před osmou hodinou se to před dveřmi klubu pěkně zaplnilo a po otevření se celý natěšený dav přesunul do prostoru před pódiem a samozřejmě k baru, kde se okamžitě utvořila slušná fronta.
Kolem půl deváté začali hrát pražští nadšenci The Moonshine Howlers.
Mají velice zvláštní rytmický a velmi poutavý styl hudby, jež je směsicí rocknrollu, rockabilly, outlaw country a dalších příbuzných stylů. Již u prvních písní se publikum před kapelou pěkně rozvlnilo a večírek začal parádně nabírat na obrátkách. Pro neznalce jako jsem já, byla tahle partička opravdu milým překvapením večera. Velice pěkné a chytlavé tóny spolu s vtipnými poznámkami členů ještě přidaly na příjemné atmosféře v klubu.
Po odehrání několika dalších skladeb, samozřejmě s několika přídavky, se na pódium pomalu začali přesouvat plzenští Cheers!.
Tahle stálice západočeského hudebního nebe takzvaně "přilila olej do ohně" svými profláknutými peckami, ale i méně známými skladbami. Skalní parta fanoušků utvořila před pódiem tradiční "pogovací" kroužek. Bylo ale tak narváno, že i kdyby někdo sebe víc chtěl, pogujícím punkáčům se stejně nevyhnul a byl nekompromisně vtažen do víru. Znalci textů si s kapelou vesele zazpívali, jiní si jen pobrukovali do rytmu a užívali si atmosféru večera.
Takhle se v Andělu řádilo a skákalo až do půlnoci, kdy se frontman po několika na sebe navazujících skladbách odvolal na ranní vstávání a vlna rozjařených punkáčů se neochotně rozprchla do města. Následující pracovní den je hold jedna z nevýhod akcí v týdnu. Avšak už kolem té osmé, půl deváté večerní bylo evidentní, že ranní vstávání vůbec žádná překážka nebude. Ba naopak, mnozí akci v týdnu vnímají jako velmi příjemný oddych uprostřed dlouhého pracovního týdne.
Happy St.Patrick ́s Day and Cheers! to You!

Fotografie

Autor: Simona Kutlwašerová | karma: 9.66 | přečteno: 225 ×
Poslední články autora